fbpx

Ammatillisen etävalmennuksen koulutukset ovat käynnistyneet – ilmoittauduthan mukaan!

29.3.2023

Vaihtoehtoiset oppimisympäristön Lapissa eli VoL1- hanke on Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen ja Euroopan sosiaalirahaston rahoittama hanke, missä kehitetään vaihtoehtoisia oppimisympäristöjä ammatillista etävalmennusta hyödyntäen. Ammatillinen etävalmennuksen tarkoitus on  yhdistää etätyöskentelyä sekä työpajoilla tunnistettuja työtehtäviä. Tunnistetut tai opinnollistetut työtehtävät tarkoittavat sitä, että pajalla tehtävä työ on samankaltaista kuin mitä opiskelijat tekevät ko. ammatin ammatillisissa opinnoissa.

VoL1 -hanke on pilotoinut ammatillista etävalmennusta yhteistyössä Eduro-, Meriva- ja Saura-säätiöiden kanssa, missä etävalmennus on tapahtunut osana säätiöiden palveluita. Opinnollistamisen ja tutkintojen perusteiden mukaisen valmennuksen tukena on toiminut myös hankkeen osatoteuttajana toimiva PAIKKO-organisaationa tunnettu Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.

Hankkeen kehittämistyön aikana olemme havainneet, että etävalmennuksella voimme tuoda lisäarvoa ja uudenlaisia työtapoja myös sellaisille työpajoille, joissa työpajan valmennus ei tapahdu tietokoneen äärellä  ja toisaalta voimme tuoda uusien alojen valmennusta mihin vain kun hyödynnämme etäyhteyksiä ja virtuaalisia oppimisympäristöjä. Yhteisen etävalmennuksen järjestäminen on häivyttänyt paikkakuntien välisiä kilometrejä, kun olemme oppineet että virtuaalisissa oppimisympäristöissä voimme kohdata – niin asiakkaat kuin valmentajatkin — pitkienkin välimatkojen päästä.

VoL1  -hankkeen asiantuntijat ovat rakentaneet koulutuskokonaisuuden jonka avulla tuomme hankkeen kehittämän ammatillisen etävalmennuksen parhaat oivallukset Lapin työpajojen hyötykäyttöön. Koulutukset ovat käynnistyneet ja rakentuvat maksuttomista koulutussarjoista 4 x 2h. Koulutukset on kohdennettu Lapin työpajoilla työskenteleville työpajojen ammattilaisille. Seuraava koulutuskokonaisuus käynnistyy 17.4.2023. Koulutusten tarkat ajankohdat sekä ilmoittautuminen löytyvät kohdasta etävalmennuskoulutus.

Koulutus on kohdennettu Lapin työpajoilla työskenteleville työpajojen ammattilaisille sekä heidän esihenkilöilleen.

Koulutusten aiheena:

  • Valmennuksen perusteet
  • Osaamisen tunnistaminen ja dokumentointi
  • Etävalmennuksen hyödyntäminen valmennuksessa
  • Etävalmennuksen välineet

 

Kouluttajina:
Outi Hedemäki-Kantola Meriva sr, kehittämispäällikkö
Susanna Uusitalo, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, PAIKKO-laatupäällikkö
Maaria Välitorppa Eduro-säätiö sr, projektipäällikkö
Kari Palojärvi Saura-säätiö sr, etävalmentaja
Jukka-Pekka Micklin Eduro-säätiö sr, digikoordinaattori

Tavoitteena on kehittää Lapin maakunnan vaihtoehtoisia oppimisympäristöjä eli ilmoittautukaa mukaan!

Tarkemmat aikataulut sekä ilmoittautuminen löytyvät Eduron nettisivuilta: https://eduro.fi/etavalmennus/

Katso etävalmennuksen esittelyvideo: https://www.youtube.com/watch?v=oMDodAN2Kt8

Viimeisimmät ajankohtaiset

Skip to content