fbpx

Eduro vie eteenpäin –  myös työnantajia

1.6.2023

Koulutuksen toteuttivat Eduro-säätiön puhtausalan pitkän linjan konkarit: Eeva-Maija Hanninen (oikealla)  ja Marjo Väisänen. Heillä on kummallakin puhtauspalvelualalta pitkä työkokemus ja heidän arkeensa kuuluu puhtauspalvelualan valmennustyö. Kuvassa Eeva-Maija ja Marjo koulutusta vetämässä, aiheena siivousvälineet ja niiden käyttö

Työnantajan tarpeisiin räätälöity työelämälähtöinen etäkoulutus puhtauspalvelualalle on uudenlainen tuki työnantajalle

Eduro järjesti keväällä Rovaniemen kaupungin päiväkotiapulaisille räätälöidyn koulutuksen puhtausalan perusteista päiväkotiarjessa. Koulutusta suunniteltaessa työnantajan toiveet sekä henkilöstön koulutustarpeet otettiin suunnittelun lähtökohdaksi.

Päiväkotiapulaisen työ on erittäin tärkeää ja haastavaa. Tilat tulee olla turvalliset ja hygieeniset käyttäjille ja lisäksi päiväkotiapulaisen työpanosta tarvitaan avustavissa tehtävissä osana lasten varhaiskasvatusta. Päiväkotiapulaiselta vaaditaan paljon osaamista, sillä päiväkotiympäristössä pienten lasten keskuudessa taudit tarttuvat helposti. On tiedettävä parhaat keinot pintojen puhtaana pitämiseen. Työnantaja toivoi koulutuksessa huomioitavan eritysesti työergonomian ja työturvallisuuden näkökulmat, sillä päiväkotiapulaisen työ on kuormittavaa. Oikeilla menetelmillä ja välineillä työtä saadaan kevennettyä.

Syntyi työelämälähtöinen osaamisen vahvistamisen luentokokonaisuus, joka sisälsi kaksi kahden tunnin etäluentoa. Lisäksi tarjottiin mahdollisuus saada puhtausalan valmentaja opastamaan yksiköiden käytännön työtehtävissä, ja osa yksiköistä on tilannutkin valmentajan opastamaan työskentelyssä. Valmennuksen tarkoituksena on syventää koulutuksessa käytyjä aiheita syventymällä juuri kyseisen yksikön toimintatapoihin ja käytänteisiin ja tuomalla koulutuksen sisältöjä osaksi käytännön arkea.

Eduron näkökulmasta kevään kokeilu oli erittäin mielenkiintoinen ja antoisa. Koulutus rakennettiin – kuten kaikki muukin Edurolla – yhdessä moniammatillisen tiimin kanssa, jotta onnistuisimme vastaamaan tilaajan tarpeisiin mahdollisimman hyvin. Palautteiden perusteella voi todeta, että yhdessä tässäkin onnistuttiin. Ajatustenvaihto ja kokemusten jakaminen alan työstä puhtausalan ammattilaisten kanssa oli antoisaa!

Etävalmennusten sisältö*:

  1. Etäkoulutus, kesto 2 tuntia
  • Siivouksen suunnittelu ja palvelukuvaukset
  • Puhdistusmenetelmät
  • Ylläpitosiivous, jaksottaiset työt
  1. Etäkoulutus, kesto 2 tuntia
  • Puhdistusaineiden valinta
  • Puhdistusaineiden annostelu
  • Työvälineiden ergonominen käyttö
  • Siivouskoneet; käyttö ja huolto

*Etäkoulutuksen toteutus on tilaajan tarpeisiin räätälöity. Edurolta voi tilata vastaavanlaisia koulutuskokonaisuuksia omien tarpeiden mukaan myös muille aloille.

Koulutuksen järjesti Toimion työllistämispalvelut, missä tuetusti työelämään -palveluiden lisäksi tarjotaan palveluita myös työnantajille. Lue lisää

Mikäli kiinnostuit koulutus- tai valmennuskokonaisuuksien mahdollisuuksista omaan organisaatioosi, ota yhteyttä

Pirjo Lehtola
palvelupäällikkö, Toimio
040 185 1532
pirjo.lehtola@eduro.fi

Viimeisimmät ajankohtaiset

Skip to content