fbpx

Esittelyssä Lapin työhönvalmennussäätiöiden osallisuutta, hyvinvointia ja työllisyyttä edistävä toimijaverkosto

28.11.2023

Uusi Lapin säätiöiden toimijaverkosto aloittaa ensimmäisen varsinaisen toimikautensa tammikuussa 2024. Toimijaverkosto perustettiin vuonna 2022 osana Työpaja 2030-hanketta, jota Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus rahoitti Euroopan sosiaalirahaston (ESR) Kestävää kasvua ja työtä 2014–2020 -ohjelmasta.

Verkosto koostuu Lapin työhönvalmennussäätiöiden (Eduro-säätiön, Tornion työvoimalasäätiön, Saura- ja Meriva-säätiöiden) toimitusjohtajista.

Lapin alueella toimivat työhönvalmennussäätiöt keskittyvät heikossa työmarkkina-asemassa olevien palveluiden kehittämiseen, osallisuuden edistämiseen, hyvinvoinnin ja työllistymisen mahdollisuuksien parantamiseen. Toimintaympäristön muutos, digitalisaatio ja muuttuva työelämä koskettavat jokaista ja juuri näihin muutoksiin Lapin säätiöiden toimijaverkosto haluaa varautua ja suunnitella yhdessä strategisia ratkaisuja tukeakseen heikossa työmarkkina-asemassa olevia.

Verkoston asiantuntemuksen avulla luodaan entistä parempia palveluita ja tulevaisuuden mahdollisuuksia henkilöille, joilla on kaikkein vaikeinta löytää paikkaansa avoimilta työmarkkinoilta. Laajemmasta näkökulmasta katsottuna verkostotyö on keskeistä koko alueen kehittymiselle, koska se tarjoaa arvokasta tukea ja resursseja eri toimijoiden yhteistyölle.

Toimijaverkosto mahdollistaa tiedon jakamisen ja yhteistyön eri säätiöiden välillä. Yhteisenä tavoitteena on löytää uusia innovatiivisia ratkaisuja muuttuvan toimintaympäristön haasteisiin. Verkoston jäsenet tuovat mukanaan laajan asiantuntemuksen ja kokemuksen, mikä mahdollistaa tehokkaan ja vaikuttavan kehittämistyön säätiöiden toiminta-alueella.

-Yhteistyökumppaneina olemme tuttuja jo vuosien takaa ja jaamme yhteisen huolen heikossa työmarkkina-asemassa olevista nuorista ja työikäisistä. Nyt käynnistetty yhteistyö vahvistaa ja vakiinnuttaa yhteiskehittämisen mahdollisuuksiamme ja jatkamme työtämme muun muassa erilaisina kehittämisprojekteina, joita olemme jo onnistuneesti yhdessä vieneet läpi. Olemme saaneet hyviä tuloksia esimerkiksi Vol1- ja Työpaja 2030-hankkeista, ja näistä saatujen kokemusten pohjalta on erinomaista tiivistää yhteistyötä, toimitusjohtaja Riitta Harmanen Eduro-säätiöstä toteaa.

Verkosto kokoontuu jatkossa neljännesvuosittain ja keskittyy yhteiskehittämisen ajankohtaisiin teemoihin.

Lisätietoja: toimitusjohtaja Riitta Harmanen riitta.harmanen@eduro.fi

Viimeisimmät ajankohtaiset

Skip to content