fbpx

Mikä ihmeen opinnollistaminen?

22.6.2022

Minulta usein kysytään, että mitä se opinnollistaminen tarkoittaa. Lyhykäisyydessään se tarkoittaa, että meillä Edurolla tehdään tutkintojen perusteiden mukaista työpajavalmennusta. Meidän työ- ja oppimisympäristöissä voi siis tehdä samoja tehtäviä kuin ammatillisessa oppilaitoksessa opiskelijat tekevät. Eduron työ- ja oppimisympäristöissä voit vahvistaa osaamistasi kymmenellä (10) eri alalla sekä ammatilliseen koulutukseen valmentavan koulutuksen ja yhteisten tutkinnon osien (YTO) opinnoissa. Meillä on käytössä PAIKKO-osaamistodistus, jonka avulla voit osoittaa hankitun osaamisesi työnantajalle tai oppilaitokselle opintoihin hakeutuessasi. PAIKKO-todistukseen hankittu osaaminen nimittäin muodostuu tismalleen samassa muodossa kuin opinnoissakin.

Mitä hyötyä opinnollistamisesta on?

On päivän selvää, että osaaminen vahvistuu esimerkiksi työllistymistä edistävien palveluiden aikana. Hankittu osaaminen voi nopeuttaa opintojasi, mikäli hakeudut saman alan opintoihin työllistymistä edistävien palveluiden jälkeen. Opinnoissa voit päästä suoraan osaamisen näyttöön näytettyäsi opettajallesi PAIKKO-osaamistodistusta.

Jos taas oma alasi tuntuu olevan vielä hukassa, voit harjoittaa yleisesti opiskelutaitojasi esimerkiksi tunnistamalla juuri sinulle parhaat tavat oppia uutta. Se onnistuu esimerkiksi ammatillisen etävalmennuksen avulla, mitä olemme VoL1 -hankkeessa kehitelleet.

Miten voin hyödyntää opinnollistamista omassa palvelussani?

Lähtökohtaisesti siis kaikki hyötyvät siitä, että työpajajaksolle kytketään tavoitteita osaamisen kehittämiseen. Työpajajakso on mielekkäämpi, kun sille on sovittu selkeät, sinun tilannettasi eteenpäin vievät tavoitteet yhdessä valmentajien kanssa. Jos haluat osaamisen vahvistamisesta itsellesi täsmällisen tavoitteen, voit jutella asiasta oman yksilövalmentajasi kanssa. Voit myös nykäistä minua hihasta käytävällä tai olla muuten yhteydessä.

Tiesitkö että Edurolla on mahdollista hankkia osaamista media-alalle sekä puhtaus- ja kiinteistöpalvelualalle myös etänä?

Valmennus tapahtuu kerran viikossa työvalmentajien vetämässä etävalmennuksessa, missä harjoitellaan samoja asioita kuin varsinaisella työpajallakin mutta samalla opetellaan etätyöskentelyyn ja etäopintoihin tarvittavia taitoja. Media-alan ja puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan lisäksi valmennusta etänä järjestetään myös yleisiin opiskeluvalmiuksiin (TUVA) liittyen. Jos kiinnostuit, niin olethan yhteydessä!*

 

 Maaria Välitorppa

Maaria Välitorppa toimii projektipäällikkönä VoL1 – Vaihtoehtoiset oppimisympäristöt Lapissa -hankkeessa ja toimii Edurolla PAIKKO-asiantuntijana

Maaria Välitorppa
p. 044 792 4338

 

 

 

* Ammatillinen etävalmennus palveluna saatavilla samoilla aloilla myös Saura-säätiön asiakkaille Kemijärvellä sekä Meriva sr:n asiakkaille Kemissä, jotka ovat hankkeen osatoteuttajia. Hanke on Euroopan sosiaalirahaston ja ELY-keskuksen rahoittama digitaalisten taitojen kehittämiseen tähtäävä hanke. PAIKKO-järjestelmä on mukana hankkeessa Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry.n kehittämistyön kautta.

Viimeisimmät ajankohtaiset

Skip to content