fbpx

Uusimpien tilastojen mukaan nuorten työkyvyttömyyseläke on hieman laskenut aiemmasta, kun entistä useampi nuori on päässyt opiskelu- tai työllistymisvalmiuksia tukevaan ammatilliseen kuntoutukseen, kuten NUOTTI-valmennukseen. Vuonna 2021 työkyvyttömyyseläkettä sai 25 299 nuorta, kun vuonna 2022 luku oli 25 140. NUOTTI-valmennus on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka tarvitsevat tukea elämän haasteisiin tai tulevaisuuden suunnitteluun. Mukaan voi hakeutua matalalla kynnyksellä, täysin ilman diagnoosia tai lähetettä. Jos nuorella ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opinnot ovat vaarassa keskeytyä on syytä hakea NUOTTI – valmennukseen.

Valmennus kestää 5 kuukautta, jonka aikana nuori tapaa 20 kertaa valmentajaa ja he yhdessä rakentavat kuntoutuksen aikana myös nuorelle verkostoa. Tapaamisten sisällöt ja aiheet määrittyvät asiakkaan yksilöllisistä tavoitteista ja valmentaja auttaa nuorta huomaamaan vahvuuksiaan ja taitojaan sekä innostaa suunnittelemaan tulevaisuutta.

Nuotin tarpeellisuus on huomattu Kelassa. Tutkimuspäällikön Karoliina Koskenvuon mukaan on hienoa, että nuorten toimintakykyä ja opiskelu- ja työllistymisvalmiuksia saadaan tuettua kuntoutuspalveluilla työkyvyttömyyseläkkeen sijaan. (Linkki Kelan Tietotarjottimen uutiseen)

NUOTTI-valmennuksista järjestettiin vuonna 2023 uusi kilpailutus, jossa myös kerrottiin valmennuksen palvelukuvauksen muutoksista. Eduro on katsonut, että valmennus on tärkeä osa nuorten kuntouttamista ja vastaa toiminnan arvoja ja päätti hakea uuteen kilpailutukseen palvelutuottajaksi. Kela valitsi Eduron vuoden 2023 lopulla uudelleen yhdeksi NUOTTI- valmennuksen tuottajaksi Rovaniemelle. Haluamme olla tukemassa nuoria eteenpäin ja uskoo nuorten vahvuuksiin ja kykyihin.

Hakuohjeet ja lisätietoja https://eduro.fi/palvelut/nuotti-valmennus/

Virve Pyy

040 159 6371

Yksilövalmentaja, NUOTTI-valmentaja

 

Skip to content