fbpx

Etävalmennuskoulutus

Ammatillinen etävalmennus – uudenlainen tapa valmentaa ja valmentautua

Koulutukset kevät 2023

Ammatillinen etävalmennus on uudenlainen valmennustapa, missä yhdistyy osaamisen vahvistaminen sekä etätyöskentely osana työpajojen palveluita. Miten työpajojen työtehtävät voisi tehdä etänä ja millaista osaamista se vaatisi? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastaamme kevään koulutussarjassa. Olethan jo varannut paikkasi?

Seuraava koulutuskokonaisuus:
• 16.5, 24.5, 30.5 ja 6.6 klo 14 – 16

Koulutuksen sisältö

Koulutuksissa käsitellään mm.
• Valmennuksen perusperiaatteita
• Osaamistavoitteen asettamista
• Osaamisen tunnistamista ja dokumentointia työpajojen arjessa
• Etävalmennuksen käyttömahdollisuuksia
• Etävalmennuksen välineiden käyttöä

Lämpimästi tervetuloa!

Kenelle koulutus sopii?

Koulutuskokonaisuus on kohdennettu Lapin työpajoilla työskenteleville valmentajille sekä heidän esihenkilöilleen, jotka ovat kiinnostuneita etävalmennuksen käyttömahdollisuuksista osana omaa työtään. Aiempaa kokemusta tai osaamista etävalmennuksen hyödyntämisestä ei tarvitse olla.

Koulutuksen järjestää VoL1 – Vaihtoehtoiset oppimisympäristöt Lapissa -hanke ja se on maksuton etäkoulutuskokonaisuus, mikä toteutetaan hanketoteuttajien (Eduro-, Meriva- ja Saura-säätiöiden sekä Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry) yhteistyönä. Koulutus sisältää 4 X 2h -mittaisen kokonaisuuden, minkä käytyään valmentaja tai esihenkilö voi hankkia VoL1 -hankkeen kehittämän e-Dimo etävalmennusalustan demoversion maksutta käyttöönsä.

Yhteistä kehittämistyötä

VoL1 -hanke on kehittänyt ammatillista etävalmennusta neljän toimijan yhteisenä kehittämistyönä, missä on yhdistetty tunnistetut oppimisympäristöt sekä virtuaalisten oppimisympäristöjen ja etätyöskentelyn menetelmät. Valmennusta on pilotoitu Eduro-, Meriva- ja Saura-säätiöiden yhteistyönä.

Yhteisen etävalmennuksen järjestäminen on häivyttänyt paikkakuntien välisiä kilometrejä, kun olemme oppineet että virtuaalisissa oppimisympäristöissä voimme kohdata – niin asiakkaat kuin valmentajatkin — pitkienkin välimatkojen päästä. Valmennuksen opinnollistamisesta on vastannut Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, eli tuttavallisemmin PAIKKO.

Ilmoittautuminen etävalmennuksen koulutukseen

 

Ammatillinen etävalmennus on uudenlainen tapa tehdä näkymätön osaaminen näkyväksi. Kyllä, haluan osallistua koulutukseen ja ymmärrän, että se edellyttää hankkeen asiakkuutta koko koulutussarjan ajan. Hankkeen aloitus- ja lopetuslomakkeet toimitetaan edustamani organisaation postiosoitteeseen ja sitoudun täyttämään lomakkeet ja palauttamaan ne palautuskuoressa hankkeelle.

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

 

Valitse koulutuskokonaisuus, johon aiot osallistua(Pakollinen)
Työskentelen Lapin maakunnan työpajoilla(Pakollinen)
Hankkeen toiminta-alueena on Lapin maakunta ja kehitämme Lapin maakunnan vaihtoehtoisia oppimisympäristöjä. Koulutus on kohdennettu hankesuunnitelman mukaisesti Lapin maakunnan työpajoilla työskenteleville ammattilaisille.

Kouluttajina VoL1 -hankkeen asiantuntijat

Outi Hedemäki-Kantola

Kehittämispäällikkö Meriva sr, VoL1 -hanketyöntekijä

Susanna Uusitalo

PAIKKO-laatupäällikkö Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry, VoL1 -hanketyöntekijä

Maaria Välitorppa

Eduro-säätiö sr, VoL1 -hankkeen projektipäällikkö

Kari Palojärvi

Saura-säätiö / etävalmentaja VoL1 -hanke

Jukka-Pekka Micklin

Eduro-säätiö sr, digikoordinaattori VoL1-hanke

VoL1 – Vaihtoehtoiset oppimisympäristöt Lapissa -hanke

Skip to content