fbpx

Kaiku – Toiminnallinen kuntoutusohjaus ja neuvonta työelämään

Kaiku -hankkeen tavoitteena on tuoda tietoisuus työelämäkuntoutuksen eri palveluista sekä niihin liittyvä neuvonta ja ohjaus paremmin kaikkien saataville.

Konkreettista ja helposti saatavilla olevaa tietoa työelämäkuntoutuksen eri palveluista ja niihin hakeutumisesta tarvitsevat sekä palveluista niistä hyötyvät asiakkaat, että heitä kuntoutukseen ohjaavat työntekijät eri tahoilla. Tähän tarpeeseen vastaa työelämäkuntoutuksen matalankynnyksen neuvontapalvelu. Usein asiakkaat ja heidän ohjausprosesseistaan vastaavat viranomaiset tai terveydenhuollon ammattilaiset hyötyvät myös konkreettisesta ohjaus-palvelusta asiakkaan tukena, esimerkiksi työelämäkuntoutukseen hakeutumisessa. Tähän liittyy ohjauspalvelun kehittäminen.

Kehitettävän palvelutoiminnan lisäksi, Kaiku-hankkeessa tavoitellaan myös työelämäkuntoutukseen liittyvien keskeisten toimijoiden välisen yhteistyön tiivistymistä. Se on oleellista, jotta yhteisten asiakkaiden kuntoutusprosessit etenisivät palvelujärjestelmässä jatkossa sujuvammin.

Toimenpiteinä tavoitteisiin pääsemiseksi luodaan työelämäkuntoutuksen virtuaalinen palvelusta / digitaalinen neuvontapalvelu sekä mallinnetaan, mm. viranomaisohjausta täydentävä työelämäkuntoutuksen ohjauspalvelu. Palvelumallia pilotoidaan Rovaniemen kaupungin alueella ja siitä voivat kaikki työelämäkuntoutuksen neuvonnan ja ohjauksen tarpeessa olevat työikäiset henkilöt.

Olemassa olevaa palvelujärjestelmää täydentävät palvelut suunnitellaan ja kehitetään yhteistyössä alueen työelämäkuntoutuksen johtavien asiantuntijoiden kanssa. Yhteiskehittämisen tuloksena tavoitellaan kaikilla hyvinvointi- ja työllisyyspalveluiden rajapinnoilla hyödynnettävää, työelämäkuntoutuksen neuvonta- ja ohjauspalveluiden konseptia, joka on myös levitettävissä koko Lapin maakuntaan.

Kaiku – Toiminnallinen kuntoutusohjaus ja neuvonta työelämään -hanke on Euroopan sosiaalirahaston sekä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama hanke. Osarahoittajana hankkeessa on myös Rovaniemen kaupunki.

Toteutusaika: 1.2.2022 – 30.9.2023

Lue loppuraportti

Yhteyshenkilöt

 • Maarit Kestilä

  Projektikoordinaattori
  044 775 1009
  maarit.kestila@eduro.fi

 • Toni Välitorppa

  Sivuston ylläpito
  040 841 8292
  toni.valitorppa@eduro.fi

 • Anna-Maria Tikkanen

  Talous- ja hallintosihteeri
  040 751 4735
  anna-maria.tikkanen@eduro.fi

Ajankohtaista

Monialaisen kehittämisen avulla vastauksia hakemassa, yhteisten asiakkaiden katkeamattomien kuntoutus- ja työllistymisprosessien varmistamiseen

Monialaisen kehittämisen avulla vastauksia hakemassa, yhteisten asiakkaiden katkeamattomien kuntoutus- ja työllistymisprosessien varmistamiseen

Työkykykuntoutuksen sadat vaihtoehdot: Miten löytää niistä sopivat?

Työkykykuntoutuksen sadat vaihtoehdot: Miten löytää niistä sopivat?

Suuntion hankkeet

Kaiku – Toiminnallinen kuntoutusohjaus ja neuvonta työelämään

VoL1 – Vaihtoehtoiset oppimisympäristöt Lapissa

Verkoston Voimalla Osaksi Työelämää (WOT)

Osatyökykyiset osana avoimia työmarkkinoita

Skip to content