VoL1 – Vaihtoehtoiset oppimisympäristöt Lapissa

VoL1 – Vaihtoehtoiset oppimisympäristöt Lapissa on Euroopan sosiaalirahaston ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen rahoittama hanke, jonka tavoitteena on vahvistaa työpajojen asiakkaiden digitaitoja sekä tarjota valmennushenkilöstölle osaamista ja valmiuksia uudenlaisten, modernien ja digitaalisia välinteitä hyödyntävien valmennusmenetelmien omaksumiseen.

Hankkeessa rakennetaan ammatillisen etävalmennuksen malli, mikä pohjautuu opinnollistamisen periaatteisiin. Hankkeen ammatillista etävalmennusta toteutetaan vertaiskehittämistä hyödyntäen hankepaikkakuntien yhteistyönä (Rovaniemi, Kemi, Kemijärvi)

Etävalmennus toteutetaan ammatillisten perustutkintojen tutkinnon perusteiden mukaisena valmennuksena. Hankkeen pilottialat / työpajat ovat puhtaus- ja kiinteistöpalveluala, media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto sekä tutkintoon valmentava koulutus TUVA.

Hankkeen tuloksena syntyy ammatillinen etävalmennus, joka liitetään tunnistettuihin oppimisympäristöihin, jolloin etävalmennukseen osallistumisesta on mahdollisuus jatkossa saada PAIKKO-osaamistodistus. Hankkeen toiminnan myötä työpajojen työtehtäviä virtualisoidaan ja valmentajille tarjotaan koulutusta virtuaalisen etävalmennuksen toteuttamiseen työpajoilla koko Lapin maakunnan alueella.

 

Hankeaika 1.12.2021-21.8.2023

Yhteyshenkilöt

 • Maaria Välitorppa

  Projektipäällikkö
  044 792 4338
  maaria.valitorppa@eduro.fi

 • Jukka-Pekka Micklin

  Digikoordinaattori
  044 757 5198
  jukka-pekka.micklin@eduro.fi

 • Eeva-Maija Hanninen

  Työ- ja työhönvalmentaja
  044 734 8930
  eeva-maija.hanninen@eduro.fi

 • Johannes Collins

  Työvalmentaja - Digi
  040 169 1007
  johannes.collins@eduro.fi

 • Anna-Maria Tikkanen

  Talous- ja hallintosihteeri
  040 751 4735
  anna-maria.tikkanen@eduro.fi

Suuntion hankkeet

Kaiku – Toiminnallinen kuntoutusohjaus ja neuvonta työelämään

VoL1 – Vaihtoehtoiset oppimisympäristöt Lapissa

Verkoston Voimalla Osaksi Työelämää (WOT)

Osatyökykyiset osana avoimia työmarkkinoita

Skip to content